Джанлука Фереро ще бъде следващият президент на Ювентус, твърди торинското издание "Тутоспорт". Това става, след като целият Борд на директорите, начело с президента Андреа Аниели, подадоха оставки късно в понеделник.

Собствениците на Ювентус от "Ексор" са предложили новия президент. "След решенията на Административния съвет на Ювентус и с оглед на Общото събрание, което е свикано за 18 януари 2023 година, "Ексор" съобщава, че ще посочи Джанлука Фереро за поста президент на Ювентус.

Фереро притежава необходимите опит и технически компетенции, както и абсолютната страст по клуба, които го правят най-адекватния човек за поемане на поста", се казва в комюнике на компанията. 

Джанлука Фереро е роден в Торино през 1963 година, а през 1988 се дипломира със специалност "Икономика и търговия". Той е бил на ръководни постове в много компании, сред които "Финкантиери", "Луиджи Лаваца", "Биотроник Италия", "Пракси Интелектуал Пропърти", "Фидучария", "Емилио Лаваца Сапа", "Джеди Групо Едиториале", "Нуо е Лифенет".

Вицепрезидент е на Административния съвет на "Банка дел Пиемонте" и е член на Административния съвет на "Италия Индепендънт Груп".