Една от звездите на Ювентус Пауло Дибала не изживява най-добрия си период в клуба, а това не убегна на италианските медии, които считат за тревожен знак отсъствието на аржентинеца от стартовия състав за дербито срещу Интер.

За първи път откакто аржентинецът брани цветовете на „бианконерите”, се случва те доброволно да се откажат от услугите му и да го оставят на резервната скамейка. Това само подхрани допълнително слуховете, че има разрив между 24-годишния играч и треньора Масилимиало Алегри.

Конфликтът между Дибала и Алегри се задълбочава

Именно липсата на Дибала в стартовия състав бе въпросът, с който всички репортери един по един преследваха генералния мениджър на Юве Джузепе Марота в минутите преди началото на голямото дерби. „Фактът, че Дибала остава на пейката не отнема нищо от качествата на едно момче, което се развива и е само на 24 години. Той все още преминава през процеса на съзряване”, коментира Марота.

Дибала отново се събра със старото гадже

„Треньорът е човекът, който трябва да реши дали Пауло ще бъде по-ефективен от самото начало или с включване от пейката. Мачовете продължават повече от 90 минути, затова всеки се нуждае от всичките си ресурси.”

„Един голям отбор трябва да подкрепя играчите си на и извън терена. Това е труден момент за Дибала, не е тайна аз никого, но той може да израства и да се доказва. Естествено, че той няма да е доволен да бъде резерва, но ще уважи и ще приеме това решение”, допълни Марота.