Симоне Индзаги разкритикува сериозно системата VAR и рефера Даниеле Кифи, който ръководи срещата между Интер и Ювентус от 27-ия кръг на италианската Серия “А”, спечелена от отбора от Торино с минималното 1:0. Реферът на “нерадзурите” акцентира върху играта с ръка на Адриен Рабио и я определи като неприемлива.

„Чувството е горчиво и на разочарование след това поражение, което се случи по този начин. Допуснахме гол, който е неприемлив в ерата на VAR. Още по-неприемливо и неуважително е да чуете да казват, че няма ясни кадри. Огорчени сме“, коментира Индзаги пред италианската медия DAZN.

Отборът на Интер доминираше във владението на топката в мача на стадион “Джузепе Меаца” и на няколко пъти сериозно застраши Войчех Шчесни, но в крайна сметка възпитаниците бяха изненадани неприятно след контра.

„Играли сме срещу Ювентус много пъти, знаехме, че те ще бъдат опасни при контраатака, тъй като това е основната им заплаха. Допуснахме повече грешки от обикновено, но тук говорим за мач, който беше решен от съдийска грешка и забави прогреса ни. Момчетата видяха какво се случи на терена, но се справиха много добре и останаха концентрирани през второто полувреме въпреки обстоятелствата“, допълни Индзаги.

Загубата беше общо трета в последните 4 мача за Интер и остави отбора на трето място. Ювентус пък е напът да направи нещо изумително, защото се доближи само на 7 точки от топ 4 и е много вероятно да се намеси в битката за квотите за Шампионската лига през следващия сезон до края на сезона въпреки наказанието, което в началото на астрономическата година отне от актива на отбора 15 пункта.

Това обаче не е всичко от трилъра между Интер и Ювентус този сезон, защото двата отбора тепърва има да се срещнат в сблъсък на разменено гостуване в полуфиналите от Купата на Италия. Първият мач е на 4 април (вторник) в Торино от 22:00 българско време, а реваншът в Милано е на 26 април (сряда) от 19:00 българско време.