Първото за сезона "Велико дерби" на Италия е време да се изиграе днес! Отборите на Интер и Ювентус се изправят един срещу друг в Дерби Д’Италия от 21:45 часа тази вечер. Двубоят от 18-ия кръг на италианската Серия А ще можете да проследите на живо в Gong.bg.

„Нерадзурите“ вече втори пореден сезон са сериозно в битката за титлата и, след като миналата година останаха на само точка от шампиона Юве, то в момента грандът от Милано спори с градския съперник Милан за първата позиция. Поне към този момент. Възпитаниците на Антонио Конте изостават на три точки от „росонерите“ и при победа в дербито и загуба на тима на Стефано Пиоли, Интер може да оглави класирането.

„Синьо-черните“ обаче са в серия от два поредни двубоя без успех, след като загубиха с 1:2 гостуването си на Сампдория и спретнаха голово реми от 2:2 като гост на Рома. Наставникът Конте няма да може да разчита в този двубой единствено на контузения Данило Д’Амброзио. Матиас Весино, Андреа Пинамонти и Матео Дармиан вече са напълно възстановени от травмите си и ще са на линия. Същото важи и Стефано Сенси.

Настоящите шампиони от Торино пък се представят колебливо от началото на сезона. „Биаконерите“ назначиха за нов треньор през лятото легендата Андреа Пирло и отборът тръгна мудно, но в последните срещи показа израстване и подобри представянето си. Тимът е в серия от три поредни успеха и при нов такъв днес „биаконерите“ ще изпреварят третия Рома и ще се залепят на само точка от днешния си съперник.

Федерико Киеза и Уестън Маккени ще бъдат на линия за големия сблъсък. Пауло Дибала и Матайс Де Лихт обаче със сигурност пропускат мача, участието на Алекс Сандро и Хуан Куадрадо е под въпрос. Последните двама дадоха положителни тестове за коронавирус, но Пирло се надява да разполага с тях. Те ще дадат нови проби, за да се види дали могат да се присъединят към групата.


21:45 часа | ИНТЕР – ЮВЕНТУС

Вероятни стартови състави на двата отбора:

ИНТЕР (3-5-2): 1. Самир Ханданович (к) – 37- Милан Шкриниар, 6. Стефан ди Врай, 95. Алесандро Бастони – 2. Ашраф Хакими, 23. Николо Барела, 77. Марсело Брозович, 22. Артуро Видал, 15. Ашли Йънг – 9. Ромелу Лукаку, 10. Лаутаро Мартинес

Старши треньор: Антонио Конте

ЮВЕНТУС (3-5-2): 1. Войчех Шчесни – 3. Джорджо Киелини (к), 29. Леонардо Бонучи, 13. Данило – 38. Джанлука Фработа, 8. Аарън Рамзи, 30. Родриго Бентанкур, 14. Уестън Маккени, 22. Федерико Киеза – 9. Алваро Мората, 7. Кристиано Роналдо

Старши треньор: Андреа Пирло

Главен съдия:

Стадион: „Джузепе Меаца“, Милано, Италия