Ювентус вече започна да работи усърдно за заместник на Кристиано Роналдо, който премина в Манчестър Юнайтед. Според различни източници от Англия и Италия топ агентът Мино Райола в момента преговаря за завръщането на нападателя на Евертън Мойс Кийн в Ювентус.

“Карамелите” са отворени към тази възможност, която може да се осъществи чрез наем с опция за откупуване за около 25 млн. евро, която да стане задължителна при изпълнението на определени условия. Самият футболист е готов да подпише със “Старата госпожа” до 2026 година.

21-годишният Кийн е юноша на Ювентус, като записа своя дебют за тима именно под ръководството на настоящия наставник Масимилиано Алегри, който му даде шанс още през 2016-а. Той изигра 21 мача с 8 гола за “бианконерите” преди да бъде продаден на Евертън през 2019-а за 27,5 млн. евро.

За английския тим нападателят има 39 мача с едва 4 гола и 2 асистенции. През миналия сезон той игра под наем в Пари Сен Жермен, като се отчете със 17 попадения в 41 срещи. Кийн има и 9 двубоя с 2 гола за националния отбор на Италия. Според “Гадзета дело спорт” именно той може да вземе фланелката с номер 7, която ще бъде освободена с продажбата на Роналдо.

Междувременно, в Италия и Испания се появиха информации, че “Старата госпожа” обмисля да се пробва за крилото на Реал Мадрид Еден Азар, като го вземе под наем. 30-годишният белгиец пристигна на “Сантиаго Бернабеу” преди 2 години за 115 млн. евро, но поради множество контузии е записал само 45 мача с 5 гола и 9 асистенции за отбора. Другите варианти на “бианконерите” за заместник на Кристиано са Мауро Икарди от ПСЖ и Джанлука Скамака от Сасуоло.