Португалецът Кристиано Роналдо продължава да покорява нови хоризонти. 5-кратният носител на "Златната топка" записа историческо постижение още в първите си 10 мача за Ювентус след трансфера си от Реал Мадрид през това лято (117 млн. евро).

Кристиано вкара на два пъти при обрата над Емполи (2:1), което му позволи да събере 7 гола в първите си 10 мача в Серия А. Нещо, което не е правено от 1958 г., когато британският нападател Джон Чарлс реализира същия брой попадения в първите си 10 мача в онази кампания (общо 27 за сезона) - Чарлс играе 155 мача и вкарва 108 мача за Ювентус между 1957 и 1962 г. 

Първите си два гола с екипа на Ювентус Роналдо вкара на Сасуоло в третия кръг на италианския шампионат. Кръг след това се разписа във вратата на Фрозиноне, след което последваха нови три жертви - Удинезе, Дженоа и Емполи (на два пъти).

Все още обаче Роналдо не е начело на голмайсторската листа в Серия А, оглавявана в момента от нападателя на Дженоа Кшищоф Пьонтек - с 9 попадения.

В последните години до постижението на Роналдо и Чарлс са се доближавали само Гонсало Игуаин, Карлос Тевес и Филипо Индзаги, които имат шест гола в първите 10 кръга на първенство. С пет в 10 мача са Златан Ибрахимович и Давид Трезеге.

Кристиано Роналдо е един най-резултатните голмайстори в европейския футбол. В 9-те си години в Реал Мадрид португалецът вкара 450 гола в 438 мача, което го качи на върха на вечната голмайсторска листа на "Белия балет".