Германското списание "Der Spiegel", което първо публикува обвиненията за изнасилване към Кристиано Роналдо, сподели, че "няма причина" да се съмнява в автентичността на ключовите документи по случая.

Самият Роналдо отрича да е изнасилил Катрин Майорга в хотел в Лас Вегас през 2009. Адвокатите на футболиста на Ювентус пък заявиха в сряда, че документите са "напълно изфабрикувани".

Само че от германското издание са убедени в източниците си. "Имаме стотици документи от различни източници, които потвърждават нашите статии. Стоим зад нашите разкрития. Нямаме причина да вярваме, че тези документи не са автентични. Освен това, както винаги преди да публикуваме всяка отделна статия в Der Spiegel, ние щателно проверяваме информацията и я преглеждаме законно."

"Изявлението, което бе публикувано от (адвоката на Роналдо б.р.) Петер Кристиансен от името на Кристиано Роналдо демонстрира обичайния път, по който господин Роналдо и неговите адвокати са подхождали в миналото, когато неуспешно са се борили срещу нашата разследваща работа."

"В нашата статия цитираме две версии на документ с изявления от господин Роналдо. Това е въпросник, който идва от неговите адвокати и описва нощта, в която предполагаемото изнасилване се е случило. Първата версия на този въпросник, в който Роналдо е цитиран да казва, че госпожица Майорга казва "не" и "стоп", е изпълнен с много детайли от описанието на госпожица Майорга."

"И в двата се казва, че той се е извинил веднага след това. В по-късна версия на този въпросник, господин Роналдо отрича обвиненията за изнасилване и отрича да се е извинявал на госпожица Майорга."

"Когато публикувахме статия за споразумението между госпожица Майорга и господин Роналдо през 2017,  неговите съветници го нарекоха "журналистическа измислица". Сега господин Роналдо признава, че се е споразумял."

"Преди да публикуваме нашата история за обвиненията в изнасилване дадохме на господин Роналдо и неговите адвокати възможността да отговорят на обвиненията."

"Те можеха да оспорят фактите, които им предоставихме. Те не го направиха. В никакъв случай не са казвали, че части от нашата информация са "чисти измислици". Един от неговите адвокати ни заплаши със съд, защщото нарушаваме личните права на господин Роналдо. Досега не сме получили нищо."

"Само Катрин Майорга и Кристиано Роналдо знаят истината за инцидента, случил се на 13 юни 2009. Не е наша работа да съдим. Това, което правим е да информираме. Споделяме и двете страни на историята."

"Отговорните органи на Невада ще преценят следващите стъпки в този процес. До този момент, разбира се, презумпцията за невинност се отнася до господин Роналдо."