Бранителят на Ювентус Андреа Бардзали взе решението да прекрати футболната си кариера след края на сезона. Опитният защитник разкри своето желание след днешното поражение на Старата госпожа от СПАЛ (1:2).

“Мислих за бъдещето доста. Когато си футболист, е много трудно да мислиш какво ще се случи след това. Реших да се оттегля след края на сезона. Причината са и многото контузии. Приемам новото предизвикателство и вече знам какво трябва да правя. Объркан съм и ме привлича всичко, свързано с футбола”, заяви Бардзали.

“Футболът се промени много. Има шампиони, които никога не се предават и са родени със страхотни качества. Други стават велики футболисти с много труд. През годините показах, че искам да се развивам”, завърши опитният защитник.

38-годишният защитник e юноша на Рондинела. Минал е през тимовете на Пистоезе, Пиаченца, Асколи, Палермо, Киево, Волфсбург и от 2011 г. Ювентус.

За "бианконерите" той е изиграл 280 мача, печелейки 7 титли на Серия А (близо до 8-ата), 4 Купи на Италия, 4 Суперкупи на страната, вкарвайки 2 гола и давайки 6 асистенции.

Бардзали също така е шампион на Германия през сезон 2008/2009 г. с тима на "вълците".

Той е и световен шампион с тима на Италия от 2006 г. и олимпийски бронзов медалист от 2004 г.