Манчестър Юнайтед прави опити да си върне Кристиано Роналдо, където крилото на Ювентус игра между 2003 и 2009 година, съобщава “Гадзета дело спорт”.

Според твърденията "червените дяволи" вече се са се свързали с агента му Жорже Мендеш, за да проучи възможността за такъв ход.

Предполага се, че от “старата госпожа” имат готовност да се разделят с CR7 за 30 милиона евро. Проблемът обаче не е трансферната сума, а заплата на португалеца, която е 31 милиона евро на сезон.

Ако европейският шампион отново да облече екипа на 20-кратния шампион на Англия, Кристиано ще трябва да редуцира нетните си претенции.

Настоящият контракт на петкратния носител на Златната топка е до лятото на 2022 година.

Предвид разочароващия сезон на Ювентус и финансовите проблеми на клуба, в последно време се заговори, че той може да напусне "Ювентус стейдиъм". Реал Мадрид бе една от възможните опции, но президентът Флорентино Перес отрече това.

Предполага се, че мениджърът на Юнайтед Оле Гунар Солскяер би се зарадвал да се събере отново с неговия бивш съотборник, като 36-годишният играч бил готов да намали заплатата си в името на свое завръщане в Манчестър.