Маурицио Сари ще бъде официално представен като новия наставник на Ювентус в следващите няколко дни. "Старата госпожа" успя да откупи специалиста от Челси и ще може без проблеми да го ангажира, съобщават английските медии. 

Италианският специалист имаше още две години от договора си с лондончани. Собственикът Роман Абрамович смяташе да го уволни след финала в Лига Европа, но след като се появи интересът на "бианконерите" към него промени плановете си и влезе в преговори за получаване на неустойка за предварителното разтрогване на контракта му. 

Те се увенчаха с успех и за двете страни, като торинският гранд ще плати компенсация от 8 млн. евро, за да използва услугите на Сари още от това лято. Това на практика са заплатите на треньора за следващите две години. 

Директорът на Юве Фабио Паратичи е бил вчера в Лондон, за да договори условията по сделката. И в крайна сметка те са приключили малко преди полунощ в четвъртък срещу петък и така Сари на практика вече е свободен да се завърне в родината си. 

Все още не е ясно кой ще замени специалиста на мениджърския мостик на "Стамфорд Бридж". Предварителните очаквания са това да бъде легендата на лондончани Франк Лампард, който досега води Дарби Каунти в Чемпиъншип.