От Ювентус са близо до това да се подсилят с трима свободни агенти през това лято, пише “Гадзета дело спорт”.

Първият от тях е крилото на Пари Сен Жермен Анхел Ди Мария, за когото днес различни източници в Италия и Франция съобщиха за договорка с торинския гранд. Двете страни са се разбрали за контракт за 1+1 години, с което клубът ще се възползва от местния декрет за данъчна отстъпка при привличане на чуждестранни играчи. Заплатата на аржентинския ветеран ще бъде 7 млн. евро годишно.

“Гадзета” твърди, че Ювентус има принципно съгласие с още един футболист - Иван Перишич от големия враг Интер. За намиращия се в силна форма хърватин също е подготвен двегодишен договор, но със заплата от 6 млн. евро на сезон. Възможно е обаче опитният играч да преподпише с “нерадзурите”, каквото е тяхното желание, но засега те му предлагат по-ниски финансови условия.

Бившият халф на “бианконерите” Пол Погба също може да бъде привлечен от Манчестър Юнайтед след края на договора му през лятото. С него все още се водят преговори, като предложението на клуба е той да получава по 7,5 млн. евро плюс бонуси (2,5 млн.) в продължение на три сезона, докато желаното възнаграждение на полузащитника е 11 млн. евро според журналиста Ромео Агрести. Освен това “Старата госпожа” ще трябва да се пребори с конкуренцията на ПСЖ. 

Междувременно, покрай разговорите с представителите на френския халф, Ювентус е обсъдил и възможността за подновяване на споразумението си с Матайс де Лихт. Настоящият му договор е за още две години, като той най-вероятно ще бъде удължен до лятото на 2026-а. Предвид напускането на Джорджо Киелини, младият защитник е считан за бъдещето на отбраната на отбора.