Ръководството на Ювентус направи следващата крачка по удължаването договора  на халфа Родриго Бентанкур. Преди то да се случи торинският гранд ще направи всичко по силите си да премахне клаузата за препродажба в полза на бившия му тим Бока Хуниорс.

В последно време уругвайският национал се превърна в ключова фигура за „бианконерите”, а през уикенда откри резултата при победата с 3:0 над Фиорентина в Серия А.

Като част от сделката, която прати 21-годишния играч при „старата госпожа” през лятото на 2017-а, Бока Хуниорс си запази правото да получи половината от евентуалната трансферна сума, срещу която Юве би продал играча.

Торинският гранд вече е уведомил футболиста и неговото обкръжение, че желаят да подновят договора на играча при подобрени лични условия. Преди всичко обаче приоритет е постигането на договорка с Бока, което ще мине през ново плащане към аржентинския колос. Основният проблем е, че тя няма срок на валидност, което значи, че важи за всеки следващ трансфер на Бентанкур от Юве в посока друг тим, независимо в какъв етап от бъдещето.

Още по темата:

Уругвайски национал в полезрението на Атлетико Мадрид

Ювентус изкупува клаузата на свой играч?