Шампионът Ювентус постигна категорична победа с 3:0 при гостуването си на Болоня в среща от 17-ия кръг в италианската Серия А.

Миралем Пянич изведе „бианконерите“ напред в 27-ата минута след страхотно изпълнение на пряк свободен удар. Босненският национал бе замесен и при втория гол на Юве в 36-ата минута. 

Пянич майсторски изведе Марио Манджукич и от чиста позиция нападателят не сбърка. Крайното 3:0 за шампионите оформи дошлият през лятото от ПСЖ Блез Матюиди с гол в 64-ата минута.

След 13-ия си успех от началото на сезона в Калчото, тимът на Масимилиано Алегри се изкачи на втората позиция в класирането с актив от 41 точки, с 1 по-малко от лидера Наполи. Болоня пък е 12-и с 21 пункта.

Кротоне победи като домакин Киево с 1:0 с попадение на Анте Будимир в 33-ата минута на срещата. Българският национал Александър Тонев се появи на полето в 73-ата минута след като замени Трота.

Андрей Гълъбинов остана на резервната скамейка при равенството на тима си - Дженоа като гост на Фиорентина - 0:0.

Двата тима на българите заемат съответно 16-ото (Кротоне) и 17-о (Дженоа) места.

Сампдория загуби от Сасуоло с 0:1, но продължава да е на 6-ото място с актив от 27 точки, а Сасуоло е на 15-ото място със 17 точки.