Ювентус има немалко кадрови проблеми преди изключително отговорното дерби срещу прекия преследвач в Серия А Наполи и напук на тях се кани да остави Пауло Дибала извън титулярите, твърди „Скай Италия”. Причината не е физически проблем за аржентинеца, а се корени в слабата му форма.

Миралем Пянич, Марио Манджуки и Стефано Стураро към днешна дата са под въпрос за неделния дуел от 34-ия кръг на калчото. Първите двама пропуснаха снощното 1:1 срещу Кротоне заради контузия. Днес те тренираха, макари по отделна програма в сравнение с останалата част от състава на Масимилиано Алегри.

Атлетико вади 120 млн. за Дибала, ако Гризман си замине

Стураро игра на „Стадио Шида”, а след ремито, което сведе разликата с Наполи до само 4 точки, бе диагностициран с проблем в ахилесовото сухожилие. Изглежда малко вероятно полузащитникът да бъде готов до неделя.

От „Скай Италия” твърдят, че на фона на всички тези неприятности, Алегри е готов да остави на пейката Дибала за може би най-важния мач на тима си в първенството. Според медията основен мотив за потенциалното решение на треньора стои чудесното отборно представяне на Ювентус при успеха с 3:1 над Реал Мадрид на „Сантиаго Бернабеу”. Дибала не игра в този мач заради червения си картон в предишния, а без него „бианконерите” демонстрираха много по-сериозен тактически баланс.

Отделно от това Дъглас Коста демонстрира невероятна форма напоследък с 4 асистенции в последните си 2 двубоя. Гонсало Игуаин пък винаги е на ниво в срещите срещу бившия си тим и трудно би бил оставен на пейката. Всичко това накланя везните към това именно Дибала да „изтегли късата клечка”.