Ювентус и Аталанта завършиха 3:3 на "Алианц Стейдиъм" в мач от 19-я кръг на Серия А. Головете за "Старата госпожа" бяха дело на Анхел Ди Мария, Аркадиуш Милик и Данило, докато за "бергамаските" точни бяха Йоаким Меле и на два пъти Адемола Люкман. След това равенство Ювентус е вече 9-ти с актив от 23 точки, докато Аталанта е на 5-а позиция с 35 пункта на сметката си.

36 снимки

В 4-а минута дойде първият удар, след като Аркадиуш Милик си освободи пространство и опита удар от границата на наказателното поле, но Хуан Мусо спаси безпроблемно. В последвалото нападание за Аталанта Адемола Люкман получи топката на удобна позиция и от малък ъгъл стреля с десния крак в близкия ъгъл на Войчех Шчесни, който не успя да реагира - 1:0 за Аталанта.

В 12-а минута Мануел Локатели опита удар от дистанция, който преми на сантиметри от напречната греда на Аталанта. Две минути по-късно Ахнел Ди Мария се промъкна с лекота през защитата на гостите и отправи изстрел от границата на наказателното поле, но опитът му в левия ъгъл бе спасен от Мусо.

В 24-а минута имаше претенции за дузпа от страна на футболистите на Ювентус, но съдията подмина ситуацията. Все пак, секунди след тога главният арбитър преразгледа ситуацията с ВАР и отсъди наказателен удар в полза на "Старата госпожа". С изпълнението се нагърби Анхел Ди Мария, който хладнокръвно изстреля топката в левия ъгъл на Хуан Мусо, който избра грешния ъгъл - 1:1.

Ювентус Аталанта

източник: Sofascore

Страхотна атака на "бианконерите" в 34-а минута бе осъществена, а Фаджоли центрира феноменално за Милик, който от въздуха намери топката и с чудесен изстрел не остави шансове на стража на Аталанта - 2:1 за Ювентус. В последната минута на редовното време за първата част Филип Костич получи добра топка на границата на наказателното поле и опита силен удар, но не бе точен и последва аут за Аталанта.

Не беше изминала и една минута от втората част, след като Адемола Люкман намери в наказателното поле Йоаким Меле, който остана очи в очи със Шчесни и с хладнокръвен завършек успя да го матира - 2:2. В 53-а минута Жереми Бога центрира и намери Люкман, който се измъкна много лесно от Алекс Сандро и точката на дузпата засече топката с глава, за да направи пълен обрат в полза на Аталанта - 3:2. Вратарят на Ювентус само изгледа топката и не успя да реагира.

В 69-а минута Данило изпълни страхотен пряк свободен удар от дъгата на наказателното поле и изстрелът му бе много силен и плътен, като се озова в десния ъгъл на Хуан Мусо - 3:3. Капитанът на Аталанта Рафаел Толой направи чудесен самостоятелен пробив в 75-а минута, който завърши с изстрел, но Войчех Шчесни внимаваше и успя да спаси, избивайки встрани.

Четири минути след това гостите допуснаха груба грешка в защита, дело на Демирал, а Фабио Мирети получи на точката на дузпата и стреля веднага, но ударът му бе право в ръцете на Мусо. До края на мача Ювентус бе по-активният отбор и търсеше повече гола, но не успяваше достатъчно добре да организира нападенията. Аталанта чакаше предимно да хване неподготвен противника си на контраатака, но и "бергамаските" не успяха да се възползват, и така двата отбора поделиха точките.

Стартови състави:

Ювентус: 1. Войчех Шчесни, 12. Алекс Сандро, 3. Бремер, 6. Данило, 17. Филип Костич, 25. Адриен Рабио, 5. Мануел Локатели, 44. Николо Фаджоли, 8. Уестън МакКени, 22. Анхел Ди Мария, 14. Аркадиуш Милик

Треньор: Масимилиано Алегри

Аталанта: 1. Хуан Мусо, 42. Джорджо Скалвини, 6. Хосе Луис Паломино, 2. Рафаел Толой, 3. Йоаким Мееле, 13. Едерсон, 15. Мартен де Роон, 33. Ханс Хатебур, 10. Жереми Бога, 19. Адемола Люкман, 17. Расмус Хойлунд

Треньор: Джан Пиеро Гасперини