Отборът на Ювентус постигна важна победа с 2:0 над Удинезе в мач от 22-ия кръг на Серия А. Така „бианконерите” се завърнаха на победния път след тежкото поражение в турнира за Суперкупата на Италия от Интер преди няколко дни. 

Головете за успеха на „старата госпожа” вкараха Пауло Дибала през първата част и Уестън МакКени през второто полувреме.

Отборът на домакините бе далеч по-настоятелния в мача, въпреки че чистите положения пред вратата на гостите не бяха в изобилие. През първата част тимът на Алегри диктуваше събитията на терена, но успя да отправи едва един точен удар във вратата, който обаче се оказа гол.

Мойс Кийн намери Дибала фронтално срещу вратата, а за аржентинеца не представляваше трудност да се разпише.

През второто полувреме ситуацията на терена не се промени особено и домакините бяха отборът, който се опитваше да гради опасни атаки в предни позиции. Всичко в срещата бе решено в 79-ата минута, когато МакКени реализира за 2:0 след пас на Ди Шилио.

В заключителните минути Удинезе успя да стигне до две добри положения пред вратата на Ювентус, но късметът не бе на страната на гостите.

В крайна сметка Юве добави нови три точки към актива си, но остава на пета позиция във временното класиране. „Старата госпожа” има равен брой точки с четвърти Аталанта, който обаче има и два мача по-малко. Удинезе е 14-ти във временното класиране със само 20 точки.