Наставникът на италианския шампион Ювентус Андреа Пирло, ще остане начело на „биаконерите“ поне до края на сезона, твърди журналистът Николо Шира. Според него от „старата госпожа“ не възнамерява скоро да уволнят младия специалист.

Това идва в противорес с по-ранната информация, която гласеше, че старши треньорът на торинския клуб може да загуби поста си, като отборът му загуби следващия си мач в Серия А срещу Удинезе на 2 май.

„Въпреки слуховете от последните часове, Ювентус няма да замени Андреа Пирло с Игор Тудор. Пирло ще е треньор на Ювентус до края на сезона. Въз основа на крайните резултати клубът ще реши дали да продължи сътрудничеството или да смени треньора“, написа Шира в профила си в „Twitter“.

В последните седмици има множество спекулации относно бъдещето на Пирло, както и това на голямата звезда на Юве Кристиано Роналдо, който е недоволен от състоянието и представянето на отбора.

Към момента „биаконерите“ заемат четвъртата позиция в Серия А с актив от 66 точки, колкото обаче има и третият и петият Наполи и Милан. По този начин мястото на тима в Шампионската лига за догодина е поставено на карта. До края на кампанията остават пет кръга.

Отборът отпадна безславно и от тазгодишното издание на ШЛ, след като беше отстранен от Порто на 1/8-финалите. Юве спечели Суперкупата на Италия, а също е така е и на финал за Купата на страната, където ще се изправи срещу Аталанта на 19 май.