След разтърсващия трансфер на Кристиано Роналдо от Реал Мадрид в Ювентус за повече от 100 млн.евро, мнозина се запитаха няма ли това да доведе до "ефект на доминото" сред играчите на "Старата госпожа", под формата на бързи продажби в опит да се избие инвестираната сума. Един вече се насочи към "изхода" - Гонсало Игуаин, който премина в Милан (заедно с Матиа Калдара) като част от размяната с Леонардо Бонучи.

Другият от възможните играчи за продажба може да е босненският халф Миралем Пянич, към когото има интерес от ПСЖ и Манчестър Юнайтед. Според изданието "La Gazzetta dello Sport" обаче Ювентус ще опита да направи всичко възможно да остави Пянич в "лодката на Юве".

28-годишният босненец в момента печели по 4,5 млн. евро на сезона, като те могат да достигнат и до 6 млн. Също така се очаква "Старата госпожа" да удължи контракта на играча (който изтича през 2021г.) до 2022г. или 2023г., в опит да го остави на "Алианц Стейдиъм". 

Пянич е основна част в схемата на Масимилиано Алегри. Той допринесе с 15 гола (6 от фаул) в последните два сезона за титлите на "бианконерите". Очаква се, след идването на Кристиано, Алегри да залага предимно на схема 4-3-2-1 (т.нар. "коледно дърво"), като около Пянич в центъра да действат новата покупка Емре Джан и световният шампион Блез Матюиди.