Отборът на Ювентус преживява преходен сезон. След като се наслаждаваше на огромно господство в продължение на почти десетилетие в Италия, сега се води битка за титлата на като Интер и Лацио се стремят да свалят Юве от върха. И неотдавнашната загуба от Верона разгневи и звездата на тима Кристиано Роналдо.

В клуба се усеща спад в представянето и в Италия излизат с новината, че „старата госпожа“ съставя списък на играчите, които биха могли да напуснат Торино, ако представянията им не се подобрят до края на сезона. Целите вече са набелязани.

Президентът на клуба Андреа Аниели присъства на тренировъчните лагери във Виново, за да събере необходимата информация, която му позволява, заедно с Фабио Паратичи и Павел Недвед, да състави списък на играчите, които ще бъдат внимателно наблюдавани през следващите седмици и месеци. Съобщава се, че в този списък са Миралем Пянич, Блес Матуиди, Федерико Бернардески, Дъглас Коста, Алекс Сандро и Гонсало Игуаин.

Тези шестима играчи и като цяло на отбора е било напомнено, че трябва да поддържат високите стандарти, с които са свикнали в Торино. В четвъртък вечерта на „Сан Сиро“ „биаконерите“ се изправят срещу Милан в първи ½-финален мач за Купата на Италия.