Представители на италианския шампион Ювентус са присъствали на „Анфийлд“ по време на дербито между Ливърпул и Тотнъм, спечелено с 2:1 от „мърсисайдци“. Според „Tuttosport“ хората на „биаконерите“ са имали за цел да наблюдават трима играчи – Хюн-Мин Сон и Кристиан Ериксен от Тотнъм и Мохамед Салах от Ливърпул.

В двубоя Салах реализира победната дузпа за „червените“, а Сон направи асистенцията за гола на Хари Кейн. За сметка на това за Ериксен това бе „тих“ следобед.

Мениджърът на „старата госпожа“ Маурицио Сари иска да подсили нападението на тима си, въпреки наличните опции, с които разполага – Кристиано Роналдо, Пауло Дибала, Гонсало Игуаин и почти сигурният напускащ Марио Манджукич. Салах изглежда, като най-апетитната хапка, но египтянинът не би излезнал никак евтино. Според различни източници цената му е около 150 милиона евро.

Датчанинът Ериксен може би изглежда най-постижимата цел, тъй като контрактът му изтича в края на настоящия сезон и може да се окаже поредният играч, привлечен за без пари от шампионите.

Ситуацията със Сон пък е малко по-различна. Според изданието той е третият вариант, ако никой измежду Салах и Ериксен не акостира на „Алианц Стейдиъм“.