Италианският колос Ювентус не изпита никакви затруднения при визитата си на Салернитана. „Бианконерите“ победиха с 3:0 „морските кончета“ в последния мач от 21-ия кръг в Серия А.

Два гола за „Старата госпожа“ вкара сърбинът Душан Влахович - първи попадения за него от октомври. Вторият гол в мача пък бе дело на друг сърбин – Филип Костич.

Неприятната новина за Юве е травмата, която Фабио Мирети получи в края на първата част.

С победата торинци излизат на 10-а позиция с 26 точки, като се има предвид наказанието им от 15 пункта. „Граната“ остава на 16-о място с 21 точки актив, седем над опасната зона.

Gulliver/GettyImages
28 снимки


В самото начало на мача двата тима размениха по няколко атаки. При една от тези на гостите топката стигна до Влахович, но сърбинът трябваше да стреля от доста неудобна позиция.

Ювентус откри резултата от дузпа в средата на полувремето. Душан Влахович застана зад топката и я прати неспасяемо във вратата на Гийермо Очоа. Това бе и първият точен удар в мача.

Малко преди почивката младият талант на "бианконерите" Фабио Мирети бе заменен принудително от друг такъв - Николо Фаджоли. Ситуацията с Мирети изобщо не изглеждаше добре, като той напусна терена на носилка.

В последната от редовните 45 минути "Старата госпожа" удари за втори път. Брон не успя да изчисти добре едно центриране, което попадна у Влахович. Сърбинът стреля слабо и в последвалата суматоха Костич се възползва, добутвайки топката в мрежата на "гранатите". 

Торинци направиха преднината си още по-голяма още в началото на второто полувреме. Фаджоли се възползва от грешка в изнасянето на домакините, пусна пас в коридор към Влахович и сърбинът с едно докосване прати топката в далечния ъгъл за 0:3.

 След час игра влезлият като резерва Федерико Бонацоли бе близо до много красив гол, но топката мина покрай вратата на Юве.

Опитите на Салернитана да атакуват обаче като цяло не бяха особено успешни, а по-опасните ситуации продължиха да бъдат пред другата вратата. На терена се появи и Киеза, който имаше отличен шанс да се разпише. Той получи топката от Влахович, но стреля над вратата вместо да му я върне. Анхел Ди Мария пък уцели гредата зад Очоа.

Един от последните шансове в мача се откри пред Мойс Кийн, но юношата на Юве не успя да увенчае влизането си в игра с попадение.


FT / Салернитана - Ювентус 0:3

0:1 Душан Влахович 26` (д)

0:2 Филип Костич 45`

0:3 Душан Влахович 47`

 

Салернитана: Гийермо Очоа, Жуниор Самбия, Дилан Брон, Уилиям Троост-Еконг, Домагой Брадарич, Антонио Кандрева, Ханс Кавалия, Ласана Кулибали, Тони Вилхена, Булайе Диа, Кжиштоф Пьонтек

Наставник: Давиде Никола

Ювентус: Войчех Шчесни, Данило, Бремер, Алекс Сандро, Матиа Де Шилио, Фабио Мирети, Адриен Рабио, Мануел Локатели, Филип Костич, Анхел Ди Мария, Душан Влахович

Наставник: Масимилиано Алегри