Ювентус е готов да влезе в битка с Рома за полузащитника на Борусия Мьонхенгладбах Денис Закария. Дефанзивният халф трябва да играе за Швейцария срещу Италия на “Олимпико” само след няколко дни и именно по време на квалификацията между “адзурите” и “кръстоносците”, играчът ще бъде наблюдаван и от скаути на Юве.

Закария все още е най-силно свързван с преминаването при „джалоросите“ на Жозе Моуриньо, но Макс Алегри изглежда е готов да се включи в преследването му, с цел подсилване на халфовата линия.

Бившият играч на Йънг Бойс има девет мача в немската Бундеслига този сезон, но договорът му изтича през юни 2022 г. и може да започне преговори с други клубове още през януари.

Твърде вероятно е германският тим да го продаде още тази зима, за да избегне загубата на играча със свободен трансфер следващото лято.

Като възможни алтернативи на Закария в очите на ръководството на Юве са Аурелиен Чуамени и Аксел Витсел, като изглежда от няколко дни името на белгиеца е на заден план. Според медиите на Ботуша, бившият директор на Ферари Маурицио Аривабене, който от няколко месеца е директор в Торино е решил да стопира евентуален трансфер на Витсел.