Отборът на Ювентус вече е набелязал две имена за нов старши треньор от новия сезон. Това са треньорът на Реал Мадрид - Зинедин Зидан и на Наполи - Дженаро Гатузо, твърди „Tuttosport“. Наставникът на „биаконерите“ Андреа Пирло може да бъде уволнен независимо от позицията, на която завърши сезона в Серия А.

Президента на Юве Андреа Аниели отдавна е почитател на Зидан, като се опита да го доведе още през 2019 година. Солидната годишна заплата на французина от 12 милиона евро обаче може да се окаже пречка за това той да пристигне в Торино.

Другата опция за „старата госпожа“ е Дженаро Гатузо. Наставникът на Наполи може да се раздели с тима след края на сезона и няма да има толкова големи финансови изисквания като Зидан. „Tuttosport“ допълва, че агентът на Гатузо Жорже Мендеш е в добри отношения с ръководството на „бианконерите“, което би могло да улесни евентуална сделка между бившия халф на Милан и торинци.

Дженаро Гатузо

източник: Getty/Gulliver images

Бившият треньор на Ювентус Масимилиано Алегри също е сред вариантите, като той дори беше считан за фаворита да се завърне на „Алианц Стейдиъм“, но евентуално негово назначение може да доведе до сътресение в клуба, като би могло да накара вицепрезидента Павел Недвед и спортния директор Фабио Паратичи да си тръгнат, тъй като се смята, че двамата са против завръщане на Алегри в клуба.