Ювентус изглежда си е намерил нов треньор. Журналистът Николо Шира съобщава, че биаконерите вече са постигнали споразумение с Тиаго Мота, който да наследи Масимилиано Алегри.

Според информацията, настоящият наставник на Болоня се е договорил със „старата госпожа“ за договор за 2+1 години при заплата от 3,5 милиона евро на сезон. Журналистът, обаче, уточнява, че Алегри ще настоява да получи компенсация за очакваното си уволнение и това на щаба му година преди изтичането на техните договори. Това най-вероятно би струвало на клуба около 20 милиона евро.

Приближеният до торинския гранд Ромео Агрести пък очаква раздялата с тосканския специалист да стане малко след последния мач на Ювентус за сезона, а няколко дни по-късно да бъде обявено привличането на Мота.

Междувременно, Gazzetta dello Sport пише, че в Болоня са започнали да търсят заместник на младия наставник. Засега кандидатите са четирима: свободният Маурицио Сари, напускащият Фиорентина Винченцо Италиано, Рафаеле Паладино от Монца и Еузебио Ди Франческо от Фрозиноне.