В отбора на Ювентус са решили да върнат начело на отбора Масимилиано Алегри, твърди „SportMediaset“. Според информацията ръководството на „биаконерите“ е решило, че ще освободи Андреа Пирло от треньорския пост след края на сезона, без значение дали той ще класира отбора за Шампионската лига, или не. Евентуален триумф с Купата на Италия също не би спасил работата на бившия халф.

В същото време, „Gazzetta dello Sport“ допълва, че Алегри би искал да направи сериозни промени в тима, каквато му е била отказана преди уволнението му през лятото на 2019 година. Той би заварил в тима млади играчи като Матайс де Лихт, Федерико Киеза и Деян Кулушевски, което би му харесало. В халфовата линия той щял да разчита на Родриго Бентанкур и Артур Мело, но нямало да има против да бъдат продадени Аарън Рамзи и Адриен Рабио. Очаква се също така Юве да се опита да привлече Мануел Локатели от Сасуоло.

Не е ясно обаче дали капитанът Джорджо Киелини ще получи нов договор, но евентуално пристигане на Алегри би увеличило шансовете това да стане. Бъдещето на Пауло Дибала в клуба също изглежда много несигурно в момента. В предишния си период при „бианконерите“ обаче бившият треньор на Милан възнамерявал да отреди водеща роля на нападателя и затова бил готов да се раздели с няколко футболисти, сред които и суперзвездата Кристиано Роналдо.

Ако Алегри наистина се завърне на „Алианц Стейдиъм“, то специалистът ще поеме торинци за втори път след периода 2014 - 2019 година, когато спечели пет поредни шампионски титли с клуба.