Ювентус усилено работи върху финализирането на трансфера на Николас Гонсалес от Фиорентина и се надява да постигне споразумение през следващите 48 часа, съобщава известният трансферен експерт Джанлука Ди Марцио.

Според информацията, двата клуба са близо до сделка на стойност 30 милиона евро, като е възможно да се добавят и бонуси в размер на 4-5 милиона евро. Въпреки интереса от страна на Аталанта, аржентинският национал предпочита да премине в торинския гранд.

Но Гонсалес не е единствената тема на преговорите между Ювентус и Фиорентина. Обсъжда се и възможността халфът Артур да се завърне във Флоренция под наем, както и крилото Филип Костич, който също може да бъде преотстъпен. Интересно е, че това лято двата клуба вече постигнаха едно споразумение, с което Мойс Кийн се присъедини към състава на Рафаеле Паладино.

Очаква се следващите два дни да бъдат решаващи за евентуалното преминаване на Гонсалес в Ювентус, което ще подсили значително атакуващата мощ на "бианконерите" преди началото на новия сезон.