Полицията в Лас Вегас поднови разследването си по обвинения за изнасилване срещу Кристиано Роналдо от 2009 г. Те са от бившата учителка Катрин Майорга, която твърди, че е правила секс с него, без да даде съгалсието си за това. 

Футболистът неколкократно категорично отрече да е изнасилвал американката, а в интервю за "Франс Футбол" внесе нови детайли в твърденията си. Той разкри, че тези обвинения влияят най-вече на семейството му и затова иска истината окончателно да излезе наяве. 

"Моята съвест е чиста, но тази история няма как да не влияе на личния ми живот. Имам жена до себе си, имам четири деца, имам остаряваща майка, имам две сестри, имам брат, имам семейство, с което съм много близък и това много им влияе."

"А да не говорим за репутацията ми, която беше неопетнена. Представете си само какво означава някой да те обвинява в изнасилване, независимо дали си го направил, или не. Аз обаче много добре знам кой съм и какво съм направил. И затова нямам търпение цялата истина да излезе някой ден."

"Тогава хората, които сега ме критикуват и които сега правят един цирк от живота ми, които се опитват да излагат живота ми в публичното пространство, ще трябва да замълчат", сподели португалската звезда пред списанието.