Ръководството на Каляри вече започна чистката сред ненужните играчи. В разгара ѝ все по-малко вероятно изглежда част от състава за новия сезон да остане и българският национал Кирил Десподов, съобщава "Тутомеркатоуеб". 

Сардинците искат да разкарат по един или друг начин общо седем от играчите в разширения състав. И един от тях ще е бързоногият българин, който така и не успя да се утвърди в състава заради поредицата травми и слабата физическа подготовка през пролетта на миналия сезон. 

Каляри вече продаде Диего Фариас, който ще играе в Лече. Марко Паяц пък ще премине до часове в Дженоа, а веднага след това ще го последва Сантиаго Коломбато, който е следен от Верона и Фрозиноне. Филип Брадарич ще бъде продаден на ПАОК, а в нов отбор ще премине и Алберто Чери. 

Единствените двама, които ще бъдат дадени под наем, са Даниеле Рагацу, който ще премине в нискоразредния Олбина, както и Десподов. Според информацията на изданието, той е договорен за тим от Серия Б, но името му не се назовава. 

Очаква се всички тези сделки да бъдат приключени до няколко дни. Колкото до българина, той вече е възстановен от травмата си, която го мъчеше в последните няколко дни и ще бъде на разположение, ако евентуално не премине под наем преди мача на Каляри с Киево за Купата на Италия.