Фабио Капело разкри, че е казал на Масимилиано Алегри да не се завръща в Ювентус „Знаех, че ще стане изкупителна жертва“, заяви Дон Фабио.

„Старата госпожа“ вече загуби четири мача през този сезон, като Ювентус претърпя последователни поражения срещу непретенциозните Сасуоло и Верона. В момента торинци изостават на 16 точки от лидерите в класирането Наполи и Милан. Отборът е на лагер през тази седмица на клубната база. Преди националната пауза те се изправят срещу Зенит и Фиорентина на „Алианц Стейдиъм“.

Алегри се завърна в Ювентус през лятото, две години след уволнението му, но нещата със сигурност не вървят, както би очаквал. Бившият треньор на Ювентус разкри, че е предложил на специалиста от Ливорно да не приема предложението на „бианконерите“.

„Казах му, че той щеше да стане изкупителна жертва за всички проблеми. Ювентус има печелившо ДНК, но в момента не може да бъде видяно. Играчите не правят това, което трябва. Всички смятат, че вината е на треньора, но не е така“, каза Фабио пред Radio Anch’io.

Капело прекара две години начело на Юве, печелейки два пъти Скудетото. Впоследствие трофеите бяха отменени след скандала Калчополи, при който Ювентус изпадна в Серия Б.