Бившият италиански национал Антонио Касано вярва, че нападателят Душан Влахович е направил грешка като е предпочел Ювентус пред английския Арсенал. Грандът от Торино привлече 22-годишния сърбин от Фиорентина за 80 милиона евро, а Арсенал бе сред останалите кандидати за подписа на футболиста.

39-годишният Касано смята, че Влахович все още не е достатъчно добър за Ювентус и го описа като играч "второ ниво".

"Ювентус няма да се промени с Масимилиано Алегри, нито тази година, нито след 10 години. По мое мнение решението на Влахович е изключително грешно. Той е тип играч, който трябваше да направи междинна стъпка в отбор като Арсенал, Тотнъм или Севиля. А трансферът в Ювентус е огромна крачка за него, тъй като да играеш за Фиорентина е нещо съвсем различно", обясни Антонио Касано.

"За него това е много важна крачка, но преди всичко е доста рискована. В Ювентус това, което той направи във Фиорентина, няма да е достатъчно. Не е достатъчно да отбележиш 15 или 20 гола. В Ювентус всеки мач е решаващ. Това е опасен товар върху него", добави Касано.

Отборът на Ювентус е пети във временното класиране в първенството на Италия по футбол с 42 точки, на 9 от лидера Интер, който е с 53, но и мач по-малко. Фиорентина пък заема седмата позиция с 36 точки и също с мач по-малко от Ювентус.