Футболистът на Ювентус Сами Кедира похвали „изключителния" Кристиано Роналдо, като заяви, че неговият съотборник е страхотен модел за подражание. Петкратният носител на „Златната топка“ се счита за един от най-добрите играчи на всички времена.

Кедира кара седмия си сезон, в който играе заедно с Роналдо, като прекара пет години с него в Реал Мадрид, преди португалската звезда да се присъедини към халфа в Торино през 2018 година. Германският национал приветства отношението на 35-годишния Роналдо и заяви, че нападателят ще остане като един от великите за всички времена.

„Кристиано е изключителен футболист и фантастичен човек", каза Кедира в чат на живо в „Instagram“ в четвъртък.

„Играем заедно от седем години, пет от тях в Реал Мадрид и две в Ювентус. Поради своите умения и амбициите си, според мен, той е един от най-добрите футболисти в света. Той иска да печели всеки път, дори и да е на тренировка. Той е пример за подражание за всички хора. Това е причината той да е един от най-големите футболисти. Мисля, че мога да се смятам за щастливец, че все още играя и тренирам с него", сподели още германецът.

Кедира също не скри хубавите думи за бившия му наставник в Реал Жозе Моуриньо, който го привлече от Щутгарт през 2010 година.

„Най-впечатляващ като треньор и човек е Жозе Моуриньо, защото всъщност той ми се довери. Най-голямата стъпка в кариерата ми бе преминаването ми от Щутгарт в Реал Мадрид след Световното първенство през 2010 година. Той ме научи на много неща, но също така ме подобри като личност. Той ми се довери. Все още имам невероятна връзка с него. Все още съм в контакт с него и го следя като треньор и като личност", заяви Кедира.