Новият капитан на Ювентус Джорджо Киелини заяви, че „бианконерите” нямат приоритет да спечелят трофея от Шампионската лига, за сметка на това да защитят Скудетото си в Серия А.

„Старата госпожа” триумфира всеки път в последните седем години с титлата в Италия. Последният триумф на торинския гранд в Европа датира от 1996-а година, когато Юве надвива след дузпи холандския Аякс в Шампионската лига.

„Винаги се борим да спечелим всичко. Така е в Ювентус и не би трябвало да буди учуда в някой. Сега можем да релаксираме малко и да запазим спокойствие. След това ще направим силен сезон, както и предходните години. Нямаме задача да спечелим Шампионската лига, но ни се иска. Остарявам, вярно е. Липсва ми този трофей и е нормално да искам да го спечеля”, сподели Киелини.

33-годишният футболист е изпълнен с гордост, след като наследява капитанската лента от Алесандро Дел Пиеро и Джанлуиджи Буфон в Ювентус.

„Ще нося лентата с чест. Предходните и носители са едни от най-великите за всички времена и за мен е чест да съм капитан на този клуб”, завърши №3 на Юве.