Централният защитник Джорджо Киелини ще бъде новият капитан на Ювентус. Досегашният Джанлуиджи Буфон потвърди новината на пресконференцията, чрез която анонсира раздялата си с „бианконерите” след края на кампанията.

33-годишният Киелини често поемаше отговорността от плещите на Буфон, когато последният биваше възпрепятстван да излезе на терена. Реално защитникът е единственият логичен кандидат, като се има предвид, че игра редом с бележития страж цели 13 години.

Големият Буфон обяви раздяла с Юве, още не се отказва

„Не мога да давам съвети на Джорджо. Реално живяхме в синхрон 13 години – в съблекалнята  на терена”, сподели Джиджи Буфон.

„Джорджо, поне според мен, перфектно изпълва ролята на капитан на Ювентус. Пожелавам му само най-доброто и запазвам само топли чувства.”

„Ако си мислех, че рекордът за най-много поредни мача от Серия А без загуба (38 срещи – б.р.), се дължи само на мен, от клуба щяха да ме заключат! Моят принос бе само една двадесета част, а голяма част от него се дължи на Джорджо, който винаги е бил фигура, вдъхваща спокойствие пред мен. Сигурен съм, че той ще направи така, че да не липсвам на отбора.”

В същото време направи впечатление, че Буфон твърде кратко обсъди своя колега на вратарския пост Войчех Шчесни, привлечен през лятото на 2017-а именно с идеята да бъде негов наследник под рамката. „Шчесни? Той е наистина интелигентно момче. От начало той беше любопитен за това как точно се живее в съблекалня като тази на Ювентус. Тук има толкова много страхотни момчета, които придадоха на Ювентус днешния му облик и ще продължат да го правят”, допълни Буфон.