Бранителят на Ювентус Джорджо Киелини смята, че тежката контузия на дясното му коляното е едно предизвикателство, което трябва да покаже дали е готов да продължи на най-високото ниво на футбола. 

В първия кръг на сезона Киелини скъса кръстни връзки в първия кръг от сезона срещу Парма и оттогава е извън игра. Това принуди Матайс Де Лихт да влезе директно на негово място, без да има твърде много време за адаптация. Италианският национал обаче не оставя разочарованието да го превземе. 

"Това е шанс да си докажа, че все още имам енергия, за да продължа. Искам да се насладя на остатъка от кариерата ми. Страшно много се насладих на последните си години и това го оценявам може би заради по-голямата си улегналост", започна Киелини. 

"500-те мача за Юве, както и 100-те за националния отбор са исторически моменти за мен. Печеленето на трофеи може да ти даде само мотивация за още подобни постижения. Нямам никакви съжаления в кариерата си и мисля, че все още имам няколко години на най-високото ниво", завърши италианският ветеран.