Футболистът на Ювентус Джорджо Киелини смята, че е нямало да се стигне до напускането на Антонио Конте като треньор на тима, ако тогава „старата генерация" - Джанлуиджи Буфон, Андреа Бардзали, Леонардо Бонучи и Киелини, не са били в по-дълга почивка след Мондиал 2014.

Както е известно, Конте напусна през юли същата година едва два дни след старта на предсезонната подготовка на „бианконерите".

„Мисля, че Конте си тръгна, защото „старата генерация" не бяхме там. Ние бяхме в по-дълга почивка след Световното първенство в Бразилия, а той беше ядосан и напрегнат. Бяха нужни само няколко момента, за да прелее чашата. Антонио е „кибритлия", но съм убеден, че ако ние бяхме там, той щеше да остане. Поглеждайки назад, той трябваше да си тръгне още през май, което щеше да е по-подходящ край на периода му в Ювентус. Конте е една от легендите, но той те изстисква докрай. Той вече беше изкарал всичко от нас и достигна своя лимит, също както Масимилиано Алегри миналата година“, пише защитникът в своята автобиография.

„Това беше по-скоро край за Конте, отколкото за Ювентус. Той реши да остане само заради любовта си към клуба, но два месеца по-късно избухна, защото неговите ключови играчи не бяха там, за да се намесят. Ако Лео, Андреа, Джиджи и аз бяхме там, ние нямаше да допуснем той да си тръгне. Нищо особено не се случи. Нямаше спор, нито дори физическа разправа с президента Андреа Аниели, разбира се, че не. Просто нещата приключват, както беше с Бепе Марота и Алегри", допълва още Киелини в книгата си.