Джорджо Киелини призна, че загубата на Кристиано Роналдо е била шок и че Ювентус е трябвало да се промени след напускането му. Защитникът допълни, че според него португалецът се е нуждаел от отбор, който да играе за него, точно като Манчестър Юнайтед.

Португалският нападател си тръгна от "бианконерите" в последните дни на трансферния прозорец и по-точно на 28-ми август, като до последно бе свързван с ПСЖ и Манчестър Сити, преди да се завърне при "червените дяволи".

„Вече знаех, че той може да напусне това лято, защото достигнахме етап, в който виждахме, че Кристиано се нуждае от нова мотивация и хора, които да играят за него“, каза Киелини пред DAZN.

„Когато намери такъв отбор, той винаги може да бъде ключова фигура, както беше и в Юве. Ювентус започна процес по обновяване и се опитва да намали средната възраст на тима. Естествено, евентуално негово присъствие би било голям бонус, но е нормално, че избра Юнайтед. Той искаше отбор, по-фокусиран върху настоящето, отколкото върху бъдещето", заяви опитният италиански защитник.
 

Бранителят изрази мнение и че напускането на португалската суперзвезда е повлияло на отбора при ужасния старт на сезона в Серия А.

„Роналдо си тръгна на 28-ми август и със сигурност щеше да е по-добре, ако беше напуснал по-рано, за да можем да се подготвим. За съжаление платихме цена за това. Ако той си беше тръгнал на 1-ви август например, щяхме да имаме време да се реорганизираме и да сме готови за началото на сезона", добави европейският шампион с Италия Джорджо Киелини.