Капитанът на Ювентус Джорджо Киелини беше видимо разочарован от изненадващата домакинска загуба с 0:1 от Емполи. Той остана на резервната скамейка през целия мач, като по едно време беше уловен от телевизионните камери как разговаря с Масимилиано Алегри.

Наставникът прикри устатата си и не стана ясно какво каза, но отговорът на защитника беше успешно разчетен: “Това не е отбор”.

Днес друг от лидерите на “бианконерите” - Леонардо Бонучи, коментира в Туитър представянето на тима в снощния двубой. “Юве не е това, което беше вчера. Сега е време да работим и да постигнем резултати”, написа той.

В първия кръг Ювентус направи 2:2 при гостуването си на Удинезе. Така едва за трети път за последните 52 години “Старата госпожа” не спечели нито един от първите си два шампионатни мача за кампанията. Другите два случая са през 2010/11 и 2015/16, като във втория клубът триумфира със Скудетото.

Също така “бианконерите” загубиха за едва десети път като домакин в първенството, откакто играят на “Алианц Стейдиъм” (от 2011/12 насам). Три от тези поражения бяха през тази година, като другите две бяха от Беневенто (0:1) и Милан (0:3).