Най-скъпият български футболист, с трансфер директно от родната Първа лига в чужбина - Кирил Десподов, все още чака своя дебют за Каляри. Той бе в групата за двубоя с Аталанта (0:1) преди седмица, но не влезе в игра.

Очаква се бившото крило на ЦСКА да стъпи на терена срещу събуждащия се в последно време Милан на Дженаро Гатузо.

Кирил Десподов

източник: facebook.com/cagliaricalcio

По всяка вероятност Десподов ще остане на пейката в първите минути и сега, но, ако има късмет, ще може да направи дебют за новия си тим на един от най-митичните футболни стадиони.

Иначе, Ювентус се спъна за трети път през този сезон (след 3:3 с Парма), но продължава да държи здраво върха в шампионата с преднина от 9 точки (60 т.) пред втория Наполи (51 т.).

Нова грешка на „бианконерите” обаче ще повдигне много въпроси – може ли наистина Наполи да направи невъзможното и да прескочи „Старата госпожа”, или частичните „навяхвания” няма да доведат до голяма „травма” за гранда от Торино.

Ето какво ни предлагат най-любопитните сблъсъци от 23-ия кръг на Серия А:

Фиорентина - Наполи

Наполи премаза Сампдория (3:0) в последния кръг, възползвайки се от грешката на Юве. Така момчетата на Карло Анчелоти скъсиха малко дистанцията до лидера, но единствено големи грешки на торинци ще позволят на „партинопеите” да мечтаят.

Сега пред Наполи се изправя намиращият се във форма Фиорентина. Момчетата на Пиоли са без загуба в 4 мача. Наполи страда при гостувания, като е получил 70% от головете си при визити.

Наполи Сампдория

източник: Gulliver/GettyImages

Преди началото на двубоя за домакините от Флоренция аут са наказаните Никола Миленкович и Марко Бенаси. Техни заместници в състава трябва да бъдат Жерсон и Винсент Лаурини.

Джовани Симеоне и Кевин Миралас се конкурират за място в атака на Фиорентина, като е по-вероятно синът на треньора на Атлетико Мадрид да поведе нападението, заедно с Муриел и Киеза.

За Наполи аут е трайно контузеният Влад Кирикеш, докато легендата Марек Хамшки продължава да урежда трансфера си в китайския Дaлиeн Ифанг. Преминаването му все още е под въпрос, но той няма как да вземе участие в двубоя с Фиорентина.

Марек Хамшик

източник: Gulliver/Getty Images

Фабиан Руис се завръща след наказание, а Аркадиуш Милик и Лоренцо Инсиние трябва да поведат атаката на „адзурите”.

Статистиката показва, че Наполи е непобеден срещу този съперник в 10 от последните 11 срещи.

Срещата между Фиорентина - Наполи е в събота, 9 февруари, от 19:00 часа, като нея ще можете да гледате пряко по MAX Sport 3.

Срещата между Парма и Интер е в събота, 9 февруари, от 21:30 часа, като нея ще можете да гледате пряко по MAX Sport 3.

Сасуоло - Ювентус

Ювентус допусна две много нетипични грешки срещу Парма в края на срещата, позволявайки на съперника да изравни до гръмкото 3:3 в Торино. 

Ювентус Парма

източник: Gulliver/GettyImages

Най-шумната новина от лагера на „бианконерите” преди гостуването на Сасуоло е свързана с влошените отношения между наставника и Пауло Дибала. В Италия вече се заговори и за трансфер на аржентинския талант в Челси или Манчестър Юнайтед, а за негов заместник е гласен Хамес Родригес от Байерн Мюнхен.

Що се отнася до срещата Юве няма да може да разчита на контузите Хуан Куадрадо, Андреа Бардзали, Леонардо Бонучи и Джорджио Киелини

а

източник: Gulliver/GettyImages

Те няма да бъдат рискувани в двубоите от Серия А, като се очаква да са готови за мачовете с Атлетико Мадрид в Шампионска лига.

Така защитата ще бъде съставена от Кансело, Ругани, новата покупка Касарес и Алекс Сандро. В средата ще действат Бентанкур, Пянич и Матюиди, а напред – Дибала/Коста, Роналдо и Манджукич.

За домакините от „Мапей Стейдиъм” отсъстващи са Френческо Мананели, Марлон Сантос и Алфред Дънкан (наказан). В схема 4-3-3 в средата трябва да са бившият играч на Левски – Мехди Бурабия, Сенси и Локатели, а в предни позиции – Джуричич, Бабакар и Берарди.

Ювентус Парма

източник: Gulliver/GettyImages

Ювентус е непобеден в 26 мача срещу този съперник, взимайки последните 6 двубоя помежду им.

Срещата между Сасуоло и Ювентус е в неделя, 10 февруари, от 19:00 часа, като нея ще можете да гледате пряко по MAX Sport 3.

Милан - Каляри

Най-любопитният за българските фенове мач ще се проведе на „Сан Сиро” в неделя вечер. Борещият се за зона „Шампионска лига”  Милан приема сардинския Каляри с Кирил Десподов в състава.

Кирил Десподов

източник: Gulliver/GettyImages

Българинът чака своя дебют като е възможно да го направи в Милано с оглед на многото контузени в тима на Роландо Маран. Преди началото на срещата те са цели 7 – Кастро, Клаван, Чери, Бирса, Брадарич, Теру и Качаторе. Николо Барела пък се завръща след наказание.

Милан, от своя страна, продължи към полуфиналите за Купата на Италия (2:0 над Наполи), но не успява да влезе в победен ритъм в шампионата.

Тимът на Дженаро Гатузо регистрира колебливи резултати – две поредни равенства в последните два кръга, преди които пък бяха записани две поредни победи. Това за момент оставя Милан 6-ти на 2 точки зад 4-ия Рома.

Кжиштоф Пионтек

източник: Gulliver/GettyImages

Чауханоглу, Сусо и правещият силен старт на кариерата си в Милан - Кжиштоф Пионтек (3 гола/ 3 мача), ще водят атаката на "росонерите".

Лошата новина за борещия се да не влезе в опасната зона Каляри е, че Милан е спечелил всичките си последни домакинства във всички надпревари срещу тях.

Срещата между Милан и Каляри е в неделя, 10 февруари, от 21:30 часа, като нея ще можете да гледате пряко по MAX Sport 3.

Срещата между Болоня и Дженоа е в неделя, 10 февруари, от 13:30 часа, като нея ще можете да гледате пряко по MAX Sport 3.

Срещата между Сампдория и Фрозиноне е в неделя, 10 февруари, от 16:00 часа, като нея ще можете да гледате пряко по MAX Sport 3.