Ръководството на Ювентус възнамерява скоро да се намеси в отношенията между треньора Масимилиано Алегри и звездата на отбора Пауло Дибала. Формата на аржентинеца е страхотна дотук, но проблемите с поведението му започват сериозно да тревожат шефовете на клуба.

Откакто облече екипа с емблематичния №10 при „бианконерите”, 23-годишният играч наниза 13 гола. Снощи обаче при ремито 1:1 срещу Спортинг Лисабон в Шампионската лига дойде поредната индикация, че връзката му с наставника Алегри върви по низходяща спирала.

Алегри разкри от какво още се нуждае Дибала

В 83-ата минута на срещата Дибала бе сменен и определено не прие добре решението на треньор. Вече напуснал терена, тойядно захвърли настрана корите си.

Не за първи път през този сезон ставаме свидетели на подобен епизод. Тази сутрин няколко италиански медии излязоха припомниха кадри от непосредствената реакция на футболиста при победата с 6:2 над Удинезе. Тогава Дибала отново бе заменен и щом видя номера си на табелата и готовия край тъчлинията Дъглас Коста, нападателят изстреля крайно нецензурен израз, типичен за страните от Южна Америка.

Юве задържа "безценния" Дибала

На този етап не се очаква официална реакция от босовете, но определено всички по високите етажи в Ювентус имат едно на ум. И през миналия сезон Дибала показа склонност да приема зле смените си.