Кристиано Роналдо може да понесе тежък удар извън игрището, след като Катрин Майорга е подала иск за общо 65 милиона евро заради твърдения за изнасилване през далечната 2009 година, съобщава "Мирър". Настояванията ѝ са разделени на три графи, а всяка е на стойност от почти 22 милиона. 

Тя иска по 22 милиона за "минали болки и страдания", 22 милиона за "бъдещи болки и страдания" и 22 милиона за наказание.

Двамата са били заедно в клуб в Лас Вегас през въпросната година, откъдето има снимки как танцуват и се забавляват на сепаре. По нейни думи след това двамата са отишли в хотелската стая на португалеца, където той опитал да я насили.

В апартамента му имало гледка над нощен Лас Вегас и джакузи, от което да се насладят на пейзажа. Катрин отказала да влезе, за да не си съсипе роклята, а Кристиано предложил тя да отиде в спалнята и да се преоблече. Докато била гола в стаята Роналдо влязъл. Той я целунал, на което тя отговорила със същото, но обяснила, че не иска да прави секс с него. Това обаче не го спряло.

Година по-късно те се разбраха извънсъдебно за близо 500 000 евро, която тя да получи и да преустанови всякакви изказвания и дела срещу него. Това обаче не ѝ стигна и няколко години след това тя реши, че има "психически проблеми" следствие на случката и стартира дело срещу него.

Майорга и адвокатите ѝ съобщават, че имат над 60 души, които са готови да свидетелстват.