Шампионът на Италия Ювентус стигна до късен успех, за да подчини Фрозиноне в петия кръг на италианския шампионат. Голямата звезда на торинския гранд Кристиано Роналдо бе точен за своите, след като се разписа в 82-ата минута. Това е трети гол за португалската звезда в италианското калчо, а Федерико Бернардески оформи крайният резултат. С успеха си „старата госпожа остава лидер в Италия и е с пълен актив от 15 точки, на три пред Наполи.

Голямата футболна звезда премина през тежка седмица, след като бе изгонен в дебютния си мач за торинския тим в ШЛ - срещу Валенсия, но сякаш това по никакъв начин не се бе отразило на неговото футболно настроение, което цареше в пълни мащаби в срещата с Фрозиноне. Юве можеше да открие още в седмата минута, след като Кристиано стреля, а вратарят на Сасуоло Спортиело докосна топката, но тя продължи хода си към вратата. Неочаквано обаче Марко Капуано достигна кълбото, за да я изчисти току пред голлинията. До края на почивката Манджукич можеше да открие, след като засече центриране от свободен удар, но играта на домакините бе много прецизирана и шампионът нямаше много шансове до почивката. Втората част Юве наложи диктовка на „Бенито Стирпе”, а в 57-ата Кристиано отново бе близо до гол, но ударът прелетя над напречната греда. Така се стигна до 81-ата минута, когато Кристиано бе най-съобразителен след поредица от рикошети и завърши с левия крак, за да открие резултата. Фрозиноне се втурна да търси изравняване, но вместо това инкасира втори гол, след като Юве организира шеметна контраакция, а голмайстор бе Бернардески, който отблизо направи 2:0. В идния кръг Юве ще приеме Болоня на „Ювентус Стейдиъм”, докато намиращият се в зоната на изпадащите тим на Фрозиноне гостува на разклатения Рома.

Юве можеше да открие още в седмата минута, след като Кристиано стреля, а вратарят на Сасуоло Спортиело докосна топката, но тя продължи хода си към вратата. Неочаквано обаче Марко Капуано достигна кълбото, за да я изчисти току пред голлинията. До края на почивката Манджукич можеше да открие, след като засече центриране от свободен удар, но играта на домакините бе много прецизирана и шампионът нямаше много шансове до почивката.

Втората част Юве наложи диктовка на „Бенито Стирпе”, а в 57-ата Кристиано отново бе близо до гол, но ударът прелетя над напречната греда.

Така се стигна до 81-ата минута, когато Кристиано бе най-съобразителен след поредица от рикошети и завърши с левия крак, за да открие резултата.  Фрозиноне се втурна да търси изравняване, но вместо това инкасира втори гол, след като Юве организира шеметна контраакция, а голмайстор бе Бернардески, който отблизо направи 2:0.

В идния кръг Юве ще приеме Болоня на „Ювентус Стейдиъм”, докато намиращият се в зоната на изпадащите тим на Фрозиноне гостува на разклатения Рома.