Испанската Ла Лига призова за налагане на санкции на Ювентус, след като цялото ръководство на италианския клуб подаде оставка, пише  ДПА.

Юве е обект на полицейско разследване заради предполагаеми финансови машинации между 2019 и 2021 година, а през април испанската лига подаде официална жалба до УЕФА относно евентуални нарушения на финансовия феърплей от страна на италианците.

Но след събитията в понеделник в клуба от Серия А, който каза, че оставките се дължат на нередности по правни и счетоводни въпроси, Ла Лига иска предприемане на действия за защита на футбола.

"Като част от кампанията си за насърчаване на финансово устойчив футбол в Европа, Ла Лига продължава да изисква незабавни спортни санкции да бъдат наложени на Ювентус от съответните органи", се казва в изявление.

"Ла Лига отдавна е основен привърженик на прилагането на строги правила за финансова устойчивост във футбола. Финансовата устойчивост е от първостепенно значение за защитата на футболния бизнес", се казва още в позицията.