Бившата звезда на Ювентус Анджело Ди Ливио призова сезонът във футбола да бъде отменен. „Времето е такова, че трябва да спрем всичко”. 53-годишният отказал се играч през 2005-а година, прекрати кариерата си във Фиорентина, след като спечели три титли в Италия, две Купи на Италия и един път Шампионската лига.

Бившият халф потвърди, че сега приоритетът не е свързан с футбола и потвърди, че „хората трябва да мислят най-вече за собственото си здраве”, отколкото да се кроят планове с играта.

„Времето е такова, че трябва да блокираме всичко, включително и страните. Няма точка, на която да гледаме и отборите да играят. Хората мислят сега за всичко друго, но не и за футбол. Не е рационално спортът да продължи. Редица мачове ще се отлагат и ще е трудно. Смятам, че е правилно отлагането на Европейското първенство”, отсече Ди Ливио.

Той добави, че заразата с коронавирус в световен план идва като „сигнална лампа” и призовава правителствата да наградят лекарите, сестрите и всички, които отговарят за медицинското лечение. „Това е сигнал, който изненада целия свят. Има много страх и притеснение. Докторът и сестрите се справят по повече от невероятен начин в тези тежки времена и знам, че така и ще продължи”, завърши Ди Ливио пред италианските медии.