Десният краен защитник Щефан Лихтщайнер в момента обмисля молбата на Ювентус да остане в отбора. Италианският шампион може рязко да загуби вариативност във въпросната зона, тъй като Квадво Асамоа почти сигурно ще премине в Галатасарай.

Класическо начало за Ювентус при защитата на титлата

Двамата играчи попадаха сред тези, на които се търсеха отбори през лятото. Асамоа на практика си уреди трансфера в Галатасарай, но Юве отлага сключването на сделката заради ситуацията около Леанордо Спинацола. „Бианконерите” искат да прекратят по-рано наема му в Аталанта, ала клубът от Бергамо не желае да го пуска, докато не му намери заместник.

„Кориере дело спорт” твърди, че Аталанта е много близо до сделка за десния бек на Дженоа Диего Лашалт. Щом тя стане факт, Спинацола ще бъде свободен да се върне в Торино. Ефектът на доминото ще продължи с трансфера на Асамоа в Турция, за който Юве ще получи около 7-8 милиона евро.

Затова ветеранът Лихтщайнер бе помолен да остане. Това го поставя в деликатна ситуация, защото 33-годишният швейцарец има сделка с френския Ница. Според италианските медии между Юве и играча вече е имало среща, а почти сигурно защитникът ще бъде доволен да изпълни последната година от своя договор.