Старши треньорът на Ювентус – Масимилиано Алегри, остана щастлив след трудния успех с 1:0 нд Удинезе, но въпреки това той разкри и от какво има още нужда тимът му.

„Биаконерите“ са е в отлична серия от осем поредни победи в Серия А, като в тези мачове торинци не допуснаха нито един гол, а отбелязаха 14.

Gulliver/GettyImages
43 снимки

„Намираме се в добра форма, но трябва да вдигнем летвата по отношение на представянето ни. Срещу Кремонезе ни липсваше концентрация. С Удинезе нещата стояха по-добре, а и създадохме повече положения през второто полувреме“, коментира Алегри.

„Стигнахме до победата в последните минути благодарение на това, че сме отлично подготвени физически, но и защото демонстрирахме ментална сила. Техническите способности са от решаващо значение, но ако нямате желание да се вложите максимално и да сте по-бързи от съперника, няма да спечелите мача“, каза още наставникът на „старата госпожа“.

В следващия си мач Ювентус гостува на лидера Наполи. Разликата между двата тима е четири точки при положение, че партенопеите все още не са изиграли своя двубой от настоящия кръг.