Селекционерът на Италия Роберто Манчини вярва, че загуба на Интер в дербито на Италия срещу Ювентус, ще намали до минимум шансовете на „нерадзурите” за титлата в Серия А. В момента грандът от Торино заема първото място в подреждането с актив от 60 точки, докато Интер е трети с 6 пункта по-малко, но и мач пасив срещу Сампдория. Втори е съставът на Лацио.

„Ако в същото време Лацио победи Болоня, то тогава става много сложно за Интер. Ще бъде много трудно за Интер да преодолее такава разлика, въпреки че имат още един мач срещу Сампдория”, сподели Манчини.

„Когато преследваш други отбори, това означава, че си под постоянно напрежение и нямаш право на повече грешки”, каза още той.

Манчини коментира и критиките към Ювентус след загубата с 0:1 от Лион в Шампионска лига.

„Не мисля, че Сари се намира в трудно положение. Тимът му все още е лидер в първенството и може да го класира за четвъртфиналите в Шампионската лига, въпреки загубата от Лион. Ювентус все още играе за Купата на Италия. След толкова години на успехи, в момента Юве може да има някои проблеми, но те не зависят от Маурицио Сари”, каза още Роберто Манчини.