Старши треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри говори на пресконференция преди двубоя с Лацио. Той разкри, че Душан Влахович ще се завърне в игра.

Влахович ще бъде в стартовия състав за първия път от октомври миналата година насам.

„Ще определя всички титуляри утре. Освен Леонардо Бонучи, единственият, който не е на разположение е Пол Погба“, каза на пресконференция Алегри, цитиран от Ilbianconero.com.

„Душан Влахович със сигурност ще стартира, ще реша за останалите. Мачът може да продължи и 120 минути, така че смените ще са важни“, добави наставникът на Ювентус.

Погба бе повикан в състава за двубоя с Монца през миналия уикенд, но остана сред резервите и не е играл в официален мач от април 2022. 

„Много футболисти трябваше да се справят с дълготрайни контузии. Киеза бе извън терените за около 10 месеца, а Погба не е играл от април. Трябва време, за да се върнат във форма. Както се случи при Киеза, който трябваше да спре и да започне отново, при Погба също ще отнеме време. Тялото му трябва да се адаптира. Трябва да го използваме умно и в правилния момент, когато е напълно готов“, коментира Масимилиано Алегри.

„Двубоят с Лацио ще бъде много труден. Не се представихме на ниво срещу Монца, но второто полувреме беше по-добро и завършихме с много удари във вратата. Не можем да се оправдаваме с отнемането на точки. Трябва да правим това, което се изисква от нас“, заяви още Алегри.