Новият опорен халф на Ювентус Блес Матюиди се пошегува с проточилата се няколко трансферни прозореца сага около преминаването му в италианския тим. Французинът заключи, че е доволен от пристигането си и не съжалява за забавянето.

Още миналото лято „бианконерите” искаха да вземат 30-годишния играч на Пари Сен Жермен, но тогава до договорка не се стигна. Сега обаче всичко премина плавно и безболезнено, а Матюиди записа официален дебют при 3:0 над Каляри в първия кръг на Серия А.

Ювентус представи официално Матюиди

„Това е страхотен клуб, който има навика да стига далеч в Шампионската лига, както и да печели скудетото”, коментира Матюиди.

„За мен е напълно естествено да дойда в този отбор и да нося неговите цветове. Има много велики футболисти, които са носили тази фланелка, така че за мен е чест да бъда част от семейството на Ювентус. Никога не съм имал и най-малкото съмнение, знам, че ще бъда щастлив тук.”

„По мое мнение всеки тим е различен, всеки отбор има собствена култура. Дойдох в нова страна, така че това е ново приключение. Всъщност задачата ми е доста амбициозна, защото дойдох в голям клуб. Първо и най-важно е да се адаптирам, но моите съотборници ме приветстваха наистина добре, така че ще бъде много по-лесно, когато се разбираме на и извън терена.”

„Миналата година? Не искам да се връщам към това, което се случи в миналото, имаше слухове, че клубът се интересува от мен, ала нищо не излезе от цялата работа. Може би ПСЖ не е искал да ме пуска, но по-добре късно, отколкото никога. Радвам се да бъда тук”, допълни Матюиди, който взе №14 – носен преди време от настоящия селекционер на Франция Дидие Дешан.

„Говорих с Дешан и това бе много важно за мен, защото получих доста информация за клуба. Важно бе да премина в нов отбор, да се развивам в нов контекст, а после идва ред да мисля и за Световното първенство”, допълни Матюиди.