Менторът на водилия доскоро Ювентус Масимилиано Алегри направи много интересни разкрития относно раздялата между двете страни. Джовани Галеоне твърди много убедено, че Алегри „се чувства предаден от Ювентус”.

51-годишният тактик от Ливорно изведе тима до 5 поредни шампионски титли на Италия и два финала в Шампионската лига. Макар че той имаше договор до юни 2020 година, двете страни през месец май официално обявиха, че приключват взаимоотношенията си. В дните след освобождаването Алегри публикува снимка от обяд с Галеоне и новия наставник на Милан Марко Джампаоло. Не е тайна, че за двамата треньори Галеоне се явява нещо като бащинска фигура.

„Алегри беше наистина разстроен и се чувства предаден от Ювентус. Особено подведен той се усеща от президента Андреа Аниели”, коментира 78-годишният неаполитанец пред „Ил Фато Куотидиано”.

„Той още не е преживял случилото се, но аз от години го съветвам да зареже Ювентус. Имам проблеми с тях още от 1958 година… Те са арогантни и се държат така, сякаш притежават всичко.”

В тази връзка Галеоне си позволи да коментира и вече назначения за треньор в Ювентус Маурицио Сари. „Той ми се струва малко хаотичен и не е подготвен да се справи с определени ситуации. Когато чета някои от изявленията му от миналия сезон, започвам да се чудя дали са били уместни. Също така това му желание все да изтъква качествата си като лявото си крило – няма нужда от всичко това. Марко Джампаоло беше типичното ляво криво в стил „Бертиноти” и „Рифондационе”, но никога не говори за това.”

„Ако говорим за футболния треньор като гуру, то тогава бих посочил Джан Пиеро Гасперини (наставника на Аталанта – б.р.), защото той е гений. Дори като играч никога не бъркаше с движението си по терена, винаги играеше с мисъл да тръгне напред. Много се ядосва и има ужасен характер, но същевременно е толкова талантлив. Гасп беше треньор още на терена и това беше фундаментално – да имаш човек, който може да „види” мача. Алегри до голяма степен беше същият, той беше най-добрият”, допълни Галеоне.