Милан си осигури участие Шампионската лига, след като спечели с 1:0 директния двубой с Ювентус. Оливие Жиру отбеляза победното попадение и направи „росонерите“ недостижими на четвъртата позиция.

Двубоят започна при спокойно темпо и лек превес за миланския гранд. В 9-ата минута Крунич стреля с глава след центриране от ъглов удар, с което прати топката покрай вратата.

С този важен успех четвъртият в класирането Милан събра 67 точки и дори ще има възможност да изпревари третия Интер (69 т.) в последния кръг. Ювентус пък допусна трета поредна загуба във всички турнири и остана на седмата позиция с 59 пункта.

Gulliver/GettyImages
23 снимки

Три минути по-късно Месиас опита техничен удар, който отиде право в ръцете на Шчесни. В 22-ата минута Сандро Тонали се отчете с пропуск с глава. Две по-късно Кийн направи опасен пробив и потърси подаване малко преди аутлинията, но волето на Ди Мария беше крайно разочароващо. Секунди по-късно Киеза стреля от малък ъгъл, но неговият шут също прелетя над вратата.

В 31-вата минута Кийн пробва шут по земя, който беше уловен от Менян. Осем минути след това Месиас стреля, като топката претърпя рикошет в Костич и излезе в корнер. Пет минути преди края на полувремето капитанът на „росонерите“ Давиде Калабрия центрира чудесно към Жиру, който с глава даде аванс на своя тим – 0:1.

Десет минути след началото на втората част Рабио отправи изстрел от дистанция, който не затрудни Менян.

Следващото положение дойде в 70-ата минута, когато Киеза отправи неточен шут. При ответната атака резервата Алексис Салемакерс стреля от добра позиция, но Шчесни изби с крак.

Четвърт час преди края Леао се впусна в контраатака, която сам завърши, но ударът му не намери целта.

В 84-тата минута Рабио също не успя да прати топката в очертанията на вратата. В добавеното време домакините пропиляха последната възможност за изравнително попадение при свой корнер и така трябваше да се примирят с поражението.